HongkongHongkong

The Cupping Room

Do Hongkongu jsem letěla s tím, že celých sedm dní budu bez pořádnýho kafe. Před odletem jsem pro jistotu vypila hned čtyři, abych „zásobovala“ chuťový buňky. Ale když už jsem se v tomhle městě jednou ocitla, rozhodla jsem se trochu zapátrat. A objevila jsem The Cupping Room.

A že jde o prvotřídní kavárnu jsem poznala hned při první návštěvě. Vyfasovala jsem pořadový lístek s číslem 6. Ano, v době snídaně bylo v kavárně tak narváno, že jsem byla až šestá v pořadí. A tak jsem strávila dobrou půl hodinu přešlapáváním před kavárnou.

Ale čekání stálo za to. Skvělá káva a zmáknutý latté art mě navnadily na míchaná vejce, která jsem si k pozdní snídani objednala. Jestli mají dobrý kafe, tak musí být přeci dobrý i jídlo. A nezklamalo. Domácí, dokřupava upečený chléb, krémová vejce a opečená slanina byly gurmánským zážitkem. O dva dny později jsem sem zašla ještě na vejce Benedikt s uzeným lososem a bylo snad ještě lepší než míchaná vejce. Jediné, co by vás mohlo od snídaně odradit, je cena. Za snídani pro jednoho i s kávou tu necháte klidně 300 korun, ani nemrknete. V Hongkongu je ale všechno dražší než u nás, a tak si brzy zvyknete.

Kavárna na evropský způsob má všechno, co by měla podle mého správná kavárna mít. Výběrovou kávu, poctivý domácí jídlo a zákusky, sympatickou a ochotnou obsluhu, interiér, co zaujme na první pohled a cítíte se v něm fajn. Takže jestli se někdy do Hongkongu vydáte, rozhodně si nenechte tuhle kavárnu ujít. Navštívila jsem jich tu víc, ale tahle byla suverénně nejlepší.

O těch dalších zase příště.

Prostředí: ♥♥♥♥♥

Obsluha: ♥♥♥♥♥

Káva: ♥♥♥♥♥

Jídlo: ♥♥♥♥♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

business_coffee